Χρειάζεστε Taxi; Καλέστε μας τώρα! Είμαστε διαθέσιμοι 24/7!

Περιήγηση στο Πήλιο: Από τη Δύση στην Ανατολή

Εξερευνήστε τα πιο διάσημα χωριά και αξιοθέατα του Πηλίου
Κατόπιν αιτήματος

Περιγραφή Περιήγησης

Ξεκινήστε μια μαγευτική οδική περιήγηση στη μαγευτική περιοχή του Πηλίου, όπου μυθικά τοπία και γοητευτικά χωριά περιμένουν την ανακάλυψή σας. Ελάτε μαζί μας για να ανακαλύψουμε τη διαχρονική ομορφιά της Πορταριάς, της Μακρινίτσας, των Χανίων, του Αγίου Ιωάννη, της Μηλίνας, του Τρικερίου και του Κατηγιώργη, αποκαλύπτοντας τους κρυμμένους θησαυρούς αυτού του ορεινού παραδείσου.

Το ταξίδι μας ξεκινά από την Πορταριά, ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται μέσα σε καταπράσινα δάση και διαθέτει παραδοσιακή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Κάντε μια βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της που είναι στολισμένα με ζωντανά λουλούδια και εξερευνήστε τα γραφικά καταστήματα που προσφέρουν τοπικές χειροτεχνίες και λιχουδιές. Θαυμάστε την εκπληκτική θέα στις γύρω κοιλάδες και την καταγάλανη έκταση του Παγασητικού Κόλπου, που σας αφήνει με κομμένη την ανάσα σε κάθε στροφή.

Στη συνέχεια, θα πάμε στη Μακρινίτσα, που συχνά αναφέρεται ως το “μπαλκόνι του Πηλίου”. Σκαρφαλωμένο στην πλαγιά ενός λόφου, αυτό το γοητευτικό χωριό προσφέρει πανοραμική θέα στα γύρω βουνά και τη λαμπερή θάλασσα. Βυθιστείτε στη διαχρονική ατμόσφαιρά της, που χαρακτηρίζεται από όμορφα διατηρημένα αρχοντικά, γοητευτικές πλατείες και δαιδαλώδη μονοπάτια που οδηγούν σε γραφικά σημεία με θέα.

Συνεχίζοντας την οδύσσειά μας, θα φτάσουμε στα Χανιά, ένα καταφύγιο για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της περιπέτειας. Φωλιασμένη στις πλαγιές του Πηλίου, η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τα εκπληκτικά μονοπάτια πεζοπορίας, τα πυκνά δάση και τα κρυστάλλινα ρυάκια της. Αναπνεύστε τον αναζωογονητικό αέρα του βουνού καθώς εξερευνείτε την αδάμαστη ομορφιά των Χανίων, δημιουργώντας αξέχαστες αναμνήσεις στην πορεία.

Το ταξίδι μας στη συνέχεια θα μας οδηγήσει στον Άγιο Ιωάννη, ένα παραθαλάσσιο χωριό που αγκαλιάζεται από ειδυλλιακές παραλίες και γαλαζοπράσινα νερά. Βυθίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας στην απαλή άμμο, απολαύστε τον ζεστό μεσογειακό ήλιο και κολυμπήστε χαλαρά στη λαμπερή θάλασσα. Αυτή η γαλήνια όαση προσφέρει ένα τέλειο μείγμα χαλάρωσης και φυσικής ομορφιάς, δημιουργώντας μια καταπραϋντική απόδραση από τη φασαρία της καθημερινότητας.

Συνεχίζοντας κατά μήκος της ακτογραμμής του Πηλίου, θα φτάσουμε στη Μηλίνα, ένα γοητευτικό ψαροχώρι με αυθεντική ελληνική γοητεία. Περπατήστε κατά μήκος του γραφικού λιμανιού, όπου οι πολύχρωμες ψαρόβαρκες λικνίζονται απαλά στο αεράκι, και δοκιμάστε νόστιμες θαλασσινές λιχουδιές στις τοπικές ταβέρνες. Αφεθείτε στην ήρεμη ατμόσφαιρα και βυθιστείτε στην απλότητα και τη ζεστασιά της ζωής του χωριού.

Στη συνέχεια, το ταξίδι μας οδηγεί στο ήσυχο νησί Τρίκερι, που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Πηλίου. Γυρίστε πίσω στο χρόνο καθώς εξερευνείτε αυτόν τον απομονωμένο παράδεισο, όπου ο χρόνος μοιάζει να σταματά. Ανακαλύψτε κρυμμένους όρμους, περιπλανηθείτε μέσα σε ελαιώνες και απολαύστε την ειρηνική ατμόσφαιρα αυτού του παρθένου νησιωτικού διαμαντιού.

Η τελική μας στάση είναι το Κατηγιώργη, ένα παραθαλάσσιο χωριό γνωστό για τις γαλήνιες παραλίες και την παραδοσιακή γοητεία του. Νιώστε την άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας καθώς χαλαρώνετε στην παραλία ή κάντε μια βόλτα στα στενά δρομάκια του χωριού, που είναι γεμάτα γοητευτικά σπίτια και φιλόξενα καφέ. Απολαύστε την χαλαρή ατμόσφαιρα και απολαύστε τη φυσική ομορφιά αυτού του ειδυλλιακού παραθαλάσσιου καταφυγίου.

Ελάτε μαζί μας σε αυτή την αξέχαστη οδική περιήγηση στο Πήλιο, όπου κάθε χωριό και κάθε στιγμή ξετυλίγει μια μοναδική ιστορία. Αφήστε τα μαγευτικά τοπία, την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων να αφήσουν ανεξίτηλο σημάδι στην καρδιά σας, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

ΤΥΠΟΣ:

Περιήγηση μισής ημέρας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

6 ώρες

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

  • Portaria
  • Μακρινίτσα
  • Χανιά
  • Άγιος Ιωάννης
  • Milina
  • Trikeri
  • Κατηγιώργης

Κλείσε την Περιήγηση

Στείλτε μας το Αίτημά σας κάνοντας χρήση της παρακάτω φόρμας κι εμείς θα σας απαντήσουμε άμεσα με περισσότερες πληροφορίες!

Κλείστε μια Περιήγηση

Στείλτε μας ένα αίτημα για περιήγηση